Врвен британски готвач беше ангажиран да го состави менито за луксузен пикник по налог на Bentley. Што јадат британските благородници на пикник, ексклузивно ни открива производителот на луксузните автомобили од Кру. Плескавици и ражничи не се на менито.
Како и многу други традиции, Британците ја негуваат и навиката за правење пикник. Националната недела на пикникот е помината одамна, но за Bentley очигледно дека секогаш има добар повод за пикник, особено кога во неговото организирање учествуваат врвни готвачи и марки.
Кулинарскиот тим од фармата „Дејлсфорд Органик“ направи британски пикник од органска храна, послужен на скапоцен сет од Linley Hamper, сето тоа по налог на одделението Mulliner на Bentley коешто е задолжено за изработки по специјална нарачка. Главниот шеф Гејвен Фулер користеше исклучиво сезонски намирници од органско потекло.
Оваа раскошна гозба почнува со тиква од Дејлсфорд наполнета со кељ, јаболка од „стар корен“, крцкава сланина, тостирани семиња и прелив од мед и сенф. Потоа следуваат:
- есенско табуле со хељда
- крокети од диви печурки, тартуфи и гројер кашкавал
- тарт со печена тиква и црвен кромид во балсамико
- колачи од јапонска тиква, чили и сланоток
Како кулминација на секој оброк, десертот се состои од макарони со малини наполнети со крем, сечкани чоколадни пралини и гато од лимон и малини.
Божественава храна е послужена во садови од сетот Linley Hamper by Mulliner, којшто се состои од чинии и здели од прочуената француска работилница за порцелан Haviland, додека сребрениот прибор за јадење потекнува од Alta Robbe and Berking.
Мајсторите на Bentley, конкретно од специјалното одделение Mulliner, посебно изработија и корпи за сместување на храната и приборот, коишто можат да бидат обложени во кожа со финиш на лен, магнолија, белуга или камила, а како врв, сопственикот може да нарача и семејниот грб да се втисне во кожата.
[FAG id=26338]