за

Што се јадеше на синоќешната премиера на Mercedes?

За синоќешната премиера на класата S, Mercedes организираше ресторан со десет ѕвезди. Пет врвни готвачи ги гоштеваа 750-те личности од политиката, бизнисот и медиумите со кулинарски специјалитети.

Петмината врвни готвачи ги сервираа своите гурмански креации на различни места, како круна на „летечкото мени“. На тој начин, готвачите ставија посебен печат на крштевката на новата луксузна лимузина на Mercedes. Исто како што новата класа Ѕ поставува нови стандарди за луксузните автомобили, така и петмината готвачи се издвојуваат со нивната исклучителна умешност за готвење.

Хуан Амадор: Телешки грб во кари сос, желе од кокос и мајонез од манго

Drei-Sterne-Koch Juan Amador kreierte für die neue S-Klasse Kalbsbäckchen an Curry-Soße, Kokosgelee und Mango-Mayonnaise

Drei-Sterne-Koch Juan Amador kreierte für die neue S-Klasse Kalbsbäckchen an Curry-Soße, Kokosgelee und Mango-MayonnaiseГотвачот со три ѕвезди е познат по неговите авангардни и контрастни композиции. Тој ги изненади гостите со телешки грб во кари сос, желе од кокос и мајонез од манго.

 

 

Дус Штајнер: Бакалар во сос од лимон со врвови од зелена шпаргла и кисела детелина

Zwei-Sterne-Köchin Douce Steiner kreierte für die neue S-Klasse Steinbuttwürfel auf Zitronensoße mit grünen Spargelspitzen und Sauerklee

Zwei-Sterne-Köchin Douce Steiner kreierte für die neue S-Klasse Steinbuttwürfel auf Zitronensoße mit grünen Spargelspitzen und SauerkleeПрвата германска готвачка со две ѕвезди на Michelin сервираше бакалар во сос од лимон, со врвови од зелена шпаргла и кисела детелина. Таа преферира зеленчук и зачини и прочуена е со нејзините лесни сосови.

 

 

 

Тим Рауе: Кралски шкампи со васаби

Zwei-Sterne-Köchin Douce Steiner kreierte für die neue S-Klasse Steinbuttwürfel auf Zitronensoße mit grünen Spargelspitzen und Sauerklee

Zwei-Sterne-Koch Tim Raue kreierte für die neue S-Klasse Wasabi-Kaisergranat.Готвачот со две ѕвезди создаде волшебство со кралските шкампи со васаби. Неговите креации претставуваат грижлива комбинација на зачини и ароми од Кина, Јапонија и Тајланд.

 

 

 

Матијас Шмит: Замрзната поточарка со пире од оскоруша и карамелизиран сенф

Zwei-Sterne-Koch Matthias Schmidt kreierte für die neue S-Klasse gefrorene Kresse mit Speierlingspüree und Senfkaramell

Zwei-Sterne-Koch Matthias Schmidt kreierte für die neue S-Klasse gefrorene Kresse mit Speierlingspüree und SenfkaramellТој е еден од водечките креативни готвачи од помладата генерација. Познат е како смел готвач надвор од границите на Франкфурт каде што работи неговиот ресторан.

 

 

 

Вахаби Нури: Воловско рамо во Раз ел Ханут, полента од целер и кисело маринирана жолта слива

Sternekoch Wahabi Nouri kreierte für die neue S-Klasse friesische Ochsenschulter in Raz el Hanout geschmort mit Selleriepolenta und Essigmirabellen

Sternekoch Wahabi Nouri kreierte für die neue S-Klasse friesische Ochsenschulter in Raz el Hanout geschmort mit Selleriepolenta und EssigmirabellenНури е роден во Казабланка и познат е како волшебник за најпрефинети вкусови. Неговите специјалитети се преполни со фантазија и претставуваат уметнички дела.

 

 

 

Тоа се петте главни јадења од синоќешната вечер. Кој ги сака рецептите, нека нé контактира.

11 Sterne in Hamburg: Die Sterneköche Juan Amador, Tim Raue, Wahabi Nouri, Douce Steiner und Matthias Schmidt (v.l.n.r.) mit der neuen S-Klasse.

Напишано од Дарко Јаконов

Објавува текстови за автомобилизам од 1994 година, дел од оригиналната постава на магазинот Ауто Плус на Томислав Биљарац, главен уредник на првото лиценцирано издание на Ауто Билд Македонија, член на жирито за избор на европски автомобил на годината Ауто 1 на групацијата магазини Ауто Билд, во 2013 година ја основа Аутомедиа.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Премиерно • Mercedes го има најдобриот автомобил на светот

Hyundai го произведе милионитото возило во Чешка