Volvo 780 од Торино чинеше двојно повеќе од 760 GLE

На големиот салон во Женева во 1985 година, публиката меѓу другото имаше за одушевување и еден посебен автомобил на Volvo. Луксузното купе Volvo 780 соединуваше италијански стил и шведски инженеринг. Во март 1985 година, корпорацијата Volvo прикажа уште еден плод од соработката во подрачјето на луксузот, меѓу Шведска и Италија. Тоа беше Volvo 780, дизајниран … Продолжи со читање Volvo 780 од Торино чинеше двојно повеќе од 760 GLE Повеќе