Toyota Mirai извозе рекордни 1.003 km со еден резервар водород

Уште еден триумф на водородниот погон што Toyota го подготвува за следна погонска авангарда во автомобилската бранша. Toyota Mirai е веќе во втора генерација и ги докажа најголемите предности на водородот наспроти батерискиот погон – досегот што е ист како кај обичните автомобили, но и времето од само 5 минути што е потребно за резервоарот … Продолжи со читање Toyota Mirai извозе рекордни 1.003 km со еден резервар водород Повеќе