На Toyota Mirai ѝ се доволни 5,65 kg водород за 1.360 километри пат

Toyota Mirai постави Гинисов рекорд за најдолго растојание извозено со автомобил со водороден погон, со едно полнење. Рекордните 845 милји или 1.360 километри беа извозени во јужна Калифорнија. По возењето, резервоарот на автомобилот што Toyota го продава веќе во втора генерација, повторно беше полн за само пет минути. Сега е многу појасно кога шефот Акио … Продолжи со читање На Toyota Mirai ѝ се доволни 5,65 kg водород за 1.360 километри пат Повеќе