Електричната Toyota во мај стартува во Јапонија, од летово и во Европа

Досег до 559 километри и батерија што задржува 90% од капацитетот по десет години, плус цена од 6 милиони јени, односно околу 44.000 евра. Така изгледа електромобилноста во Toyota, пионерот на електрификацијата. Кросоверот bZ4X е прв во семејството електрични модели на Toyota што ќе се шири во следниве години. Првите купувачи за bZ4X во Јапонија, … Продолжи со читање Електричната Toyota во мај стартува во Јапонија, од летово и во Европа Повеќе