Kia Sportage најпродаван модел во Македонија во јули – заедно со Fiat Tipo

Меѓу марките, најмногу возила има продадено Toyota, којашто со 59 возила учествува со високи 12,2 проценти во вкупната јулска продажба. Следат Kia и VW, а во Топ 5 се појавува и Peugeot, со 13 продадени примероци само од моделот Peugeot 208, односно со вкупно 39 продадени возила. Јули годинава бил послаб месец за продажбата на … Продолжи со читање Kia Sportage најпродаван модел во Македонија во јули – заедно со Fiat Tipo Повеќе