Tesla ќе отвора втора фабрика во Кина

Сé посилни се гласините дека Tesla планира во Шангај да изгради уште една фабрика покрај постоечката. Со втората фабрика, капацитетот за производство на електричните автомобили на калифорниската марка во Кина ќе се зголеми двојно. Во кус до среден рок, Tеsla ќе произведува два милиони електрични автомобили во Кина. Веста ја објави новинската агенција Ројтерс, повикувајќи … Продолжи со читање Tesla ќе отвора втора фабрика во Кина Повеќе