Индиската Tata Nexon EV вози 300 km на струја

Индискиот производител Tata Motors, познат и како сопственик на Jaguar Land Rover, разви компактен СУВ со електричен погон, со современа технологија и цена од околу 19.000 евра. Tata Motors уште пред две години се откажа од идејата да го снабдува светот со најевтиниот автомобил Tata Nano, но се чини дека новиот правец е погоден и … Продолжи со читање Индиската Tata Nexon EV вози 300 km на струја Повеќе