Бизнисот со полначи за електрични автомобили ќе вреди десетици милијарди

Растот на продажбата на електрични автомобили во светски рамки и неодамнешната одлука на ЕУ да забрани продажба на возила со обичен мотор по 2035 година, дополнително го забрзуваат преоѓањето во ерата на електричниот погон. Тоа бара и масивно проширување на мрежата од полначи. Во својата најнова студија, констултантската компанија Bain & Company ги анализира можностите … Продолжи со читање Бизнисот со полначи за електрични автомобили ќе вреди десетици милијарди Повеќе