Хрватскиот Rimac Nevera е најдобар спринтер во светот

Поставувањето рекорди е сосем лесна вежба за електричните автомобили Rimac. На патот до Монтереј, каде што традиционално се одржува престижната Автомобилска недела, Rimac Nevera се пушти по познатата тркачка патека Фамозо. Исходот: Хрватскиот хиперавтомобил на струја спринтува подобро од кој било друг сериски автомобил. Rimac Nevera веќе имаше извозено за рекорд во јуни, на домашен … Продолжи со читање Хрватскиот Rimac Nevera е најдобар спринтер во светот Повеќе