Започнува производството на електричниот Polestar 2 во Кина

Подмарката на Volvo започна со производство на својот втор модел. Polestar 2 се произведува во Кина и продажбата се очекуива да започне во текот на летото. Европа се бори против епидемијата околу корона, фабриките се затворени, производството на автомобили мирува. Наспроти тоа, во Кина кадешто епидемијата започна да се шири во јануари, автомобилската бранша постепено … Продолжи со читање Започнува производството на електричниот Polestar 2 во Кина Повеќе