Nvidia претстави нов процесор за вградување во автомобили

Производителот на чипови Nvidia ќе си обезбеди место во идните автомобили што ќе поседуваат понапредна генерација компјутери. Системот со името Atlan ќе почне да се вградува во 2025 година. Компјутерот ја наследува верзијата Orin што ќе се вградува во новите модели на Mercedes, почнувајќи од 2023 година. Покрај високата процесорска моќ од преку 1.000 трилиони … Продолжи со читање Nvidia претстави нов процесор за вградување во автомобили Повеќе