Русија повторно произведува Москвич, техниката е од Кина

По две децении мирување, Русија го обнови производството на автомобили под марката Москвич, во поранешната фабрика на францускиот производител Renault, во близина на Москва. Замислата за автомобил Москвич се смени од корен. Додека класичната претстава за автомобил од познатата руска марка замислува лимузина со строга линија и застарена, но издржлива техника, новиот Москвич е нешто … Продолжи со читање Русија повторно произведува Москвич, техниката е од Кина Повеќе