Mercedes испорача 150 примероци од електричниот eSprinter

По успешното тестирање на неколку примероци од електричниот Mercedes-Benz eSprinter, што ги вклучи во својот возенпарк во 2020 година, германската компанија за логистика DPD сега буквално вклучи уште 150 примероци од електричното доставно возило во служба за достава на пакети. Компаниите од логистиката ставаат сé поголем нагласок на електрификацијата на своите возни паркови. Чистиот и … Продолжи со читање Mercedes испорача 150 примероци од електричниот eSprinter Повеќе