Електричен Mercedes eActros разнесува пиво во Минхен

Електричен камион eActros минува дневно по неколку стотини километри во регионот на Минхен во дистрибуција на пивото Paulaner. Производителот на познатите пива е последен клиент што го тестира електричниот камион. Mercedes во втората половина од годината веќе започнува со сериско производство на Actros на батерија. Компанијата Paulaner, производител на истоимената марка пива, користи електричен камион … Продолжи со читање Електричен Mercedes eActros разнесува пиво во Минхен Повеќе