Кинескиот пазар се стеснува за странските електрични автомобили

Владетелите со автомобилскиот свет во ерата на моторите со внатрешно согорување, концерните од рангот на General Motors или Volkswagen, на големиот кинески пазар, во ерата на електромобилноста мора да се соочат со подредена улога, во споредба со домашните производители на електрични автомобили. Кинеските возачи повеќе сакаат домашно. Кина одигра клучна улога во поттикнувањето на електричната … Продолжи со читање Кинескиот пазар се стеснува за странските електрични автомобили Повеќе