Србија ќе добие фабрика за батерии за електрични автомобили

Владата на Србија ќе учествува со 419 милиони евра во изградбата на фабриката за батерии, вклучувајќи грантови и даночни олеснувања, во насока на поддршка на проектот, објавија од словачката компанија InoBat. Договорот уште не е конечен, но е извесно дека ќе дојде до негово потпишување. InoBat планира да изгради две фабрики за батерии, едната во … Продолжи со читање Србија ќе добие фабрика за батерии за електрични автомобили Повеќе