Електричните автомобили ја смалија светската потрошувачка на нафта за 3,3%

Светот во моментов има потреба од 43,7 милиони барели сурова нафта секој ден. Тоа одговара на околу 1,74 милијарда литри бензин. Аналитичарите на Блумберг изработија студија за влијанието што електричните автомобили го имаат врз смалувањето на потрошувачката на нафта во светски рамки. На крајот на минатата година, заштедата во потрошувачката на нафта што ја постигнуваат електричните … Продолжи со читање Електричните автомобили ја смалија светската потрошувачка на нафта за 3,3% Повеќе