Шведски електричен глисер лета над вода

Идејата да се конструира електричен глисер обично се напушта уште од старт. Шведски конструктори сепак не му одолеаја на предизвикот и веќе масовно продаваат. Во 2015 година, тимот на Candela Speed Boat започна да работи на електричен глисер што ќе ги надмине постоечките модели и со досегот и со брзината. Тимот сепак не е обичен … Продолжи со читање Шведски електричен глисер лета над вода Повеќе