Кинески BYD повеќе не произведува автомобили со обичен мотор

Производствената гама на BYD, кусо од Build Your Dreams, отсега ќе се состои единствено од 100% електрични и приклучни хибридни автомобили. Тоа е наведено во соопштението со коешто компанијата ја извести берзата во Хонг Конг. Мотори со внатрешно согорување и натаму ќе се произведуваат во фабриките на BYD и истите ќе се вградуваат во моделите … Продолжи со читање Кинески BYD повеќе не произведува автомобили со обичен мотор Повеќе