Бугарија меѓу ЕУ-земјите што бараат одложување на крајот на дизелот

Бугарија, Романија, Португалија, Словачка и Италија се петте европски држави членки на Унијата, што бараат емисијата на СО2 од автомобилите да се намали за 90% до 2035 година, за целосното преоѓање на продажба на електрични автомобили да се одложи дури за 2040 година. Според документите со коишто располага новинската агенција Ројтерс, пет држави членки на … Продолжи со читање Бугарија меѓу ЕУ-земјите што бараат одложување на крајот на дизелот Повеќе