Tesla произведува во шест фабрики ширум светот

Тоа ќе биде историски пример за развој на една автомобилска компанија. Кога почнуваше, Тesla имаше во понуда електричен родстер врз база на Lotus Elise. Денес, пионерот на електричните автомобили произведува во шест фабрики. Не се само автомобили. Во општата еуфорија околу Tesla што трае низ сиве години, лесно може да се превиди податокот дека специјалистот … Продолжи со читање Tesla произведува во шест фабрики ширум светот Повеќе