Чоколадите Ritter Sport се возат со електричен Mercedes eActros

Чоколадите Ritter Sport во локалниот супермаркет е можно да го минале производствениот синџир на германската фабрика со електричен камион Mercedes-Benz eActros. Поточно, состојките за прочуените квадратни чоколади патуваат на струја. Осумнаесеттонски камион со погон на батерија превезува состојки за чоколади до фабриката. Производителот на чоколади Alfred Ritter GmbH & Co. KG, препознатливи по квадратната форма … Продолжи со читање Чоколадите Ritter Sport се возат со електричен Mercedes eActros Повеќе