Mercedes-AMG GT Coupe: Само уште крила му недостигаат

AMG GT Coupe е врвот на тоа што спортската и престижна марка во Афалтербах умее да го конструира и произведе – да го дизајнира исто така. Дизајнерот на AMG SL и EQS SUV, Македонецот во Штутгарт, Славче Таневски, вели за Аутомедиа дека „предизвикот кај втората генерација беше да ги задржиме одличните перформанси кои ги имавме … Продолжи со читање Mercedes-AMG GT Coupe: Само уште крила му недостигаат Повеќе