Главната тура: Круг низ цела Македонија во должина од 750 километри

Мапа на големата тура низ Македонија

Видео од првата етапа: Од Скопје преку Берово до Гевгелија

Видео од втората етапа: Од Гевгелија преку Охрид до Скопје

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

Toyota bZ4X Comfort FWD

 • Моќност • 150 kW (204 КС)
 • Вртежен момент • 266 Nm
 • Батерија • 71,4 kWh
 • Брзина • 160 km/h
 • 0-100 km/h • 7,5 s
 • Потрошувачка • од 14,3 kWh/100 km
 • Досег • 516 km
 • Должина • 4690 mm
 • Ширина • 1860 mm
 • Висина • 1650 mm
 • Меѓуоскино растојание • 2850 mm
 • Растојание од подлога • 177 mm
 • Круг на вртење • 11,2 m
 • Гуми • 235/60R18
 • Багажник • 452 L
 • Тежина • 1895 kg

Загревање за големото возење · Колку енергија ќе се наполни при спуштање од Водно?

Инстаграм приказни

 • за

  3000 километри со електрична Toyota bZ4X низ Македонија: Домаќинската тура

  По најголемиот можен круг низ Македонија и по шарпланинскиот спуст, следна за возење со електричната Toyota bZ4X е една домаќинска тура, како несекојдневно-секојдневен начин да се воочи суштината на електричниот погон.

  Станува сé поинтересно откривањето на вистинската страна на електричниот погон, а во исто време станува сé позабавно да ѝ се најдат нови предизвици на електричната Toyota bZ4X, во овој историски проект во којшто ќе извозиме вкупно 3.000 километри со електро-првенчето на марката, што еднаш веќе го смени светот со хибридниот погон. Проектот во којшто во […]

  Повеќе

 • за

  3000 километри со електрична Toyota bZ4X низ Македонија: Градската тура

  Меѓу предностите на електричниот погон спаѓа и исклучително ниската потрошувачка во градски услови на возење. Затоа, следниот потфат во големиот медиумски проект со електричната Toyota bZ4X е возење сто километри во град.

  Секогаш кога електричните автомобили се на дневен ред, се зборува за крајниот досег, за најдолгиот пат што може да се мине со полна батерија. Човек може да стекне впечаток дека во возачкиот свет секој ден се седнува во автомобил и се патува колку што држи батеријата. Секојдневието, секако дека се разликува. Европските возачи дневно минуваат […]

  Повеќе

… до постигнувањето вкупно 3.000 километри остануваат уште бројни тури низ Македонија, очекувајте нови објави на оваа страница што е посветена на проектот “3000 километри со електрична Toyota bZ4X низ Македонија“