Унгарија и Чешка со тужби поради загадениот воздух од увозот на стари дизели

Забрани за сообраќај моментно постојат во 15 држави во ЕУ. Некои држави веќе поднесуваат и тужби против надлежните институции, поради непреземањето делотворни мерки за намалување на загаденоста на воздухот. Источна Европа во меѓувреме протестира се’ погласно против извозот на дизели од Германија, кои имаат особено штетна емисија на ПМ и азотни оксиди. Расте бројот на … Продолжи со читање Унгарија и Чешка со тужби поради загадениот воздух од увозот на стари дизели