Toyota и Suzuki во моќна алијанса, ќе биде бурно

Toyota ќе откупи 24 милиони акции на Suzuki во вредност од 815 милиони евра, додека Suzuki на берзата ќе купи акции за половина од таа сума. Тоа е одговор на промените што следат во браншата, откако во бизнисот се вклучуваат се повеќе компании кои Корпорацијата Toyota и корпорацијата Suzuki го здружуваат капиталот. Спогодбата е потпишана … Продолжи со читање Toyota и Suzuki во моќна алијанса, ќе биде бурно