статистика

Вести

Јавниот превоз во Германија остварил приход од 17,5 милијарди евра

Статистиките што пристигаат од педантните Германци секогаш се импресивни, а тоа важи и за следниов податок. Лани, јавниот превоз во…
Користени возила

Овие модели се најрасипливи според извештајот на TUV

Германското здружение за технички преглед секоја година го објавува извештајот за технички дефекти кај возилата, којшто важи како еден од…
Користени возила

Овие модели се најиздржливи според извештајот на TUV

Германското здружение за технички преглед секоја година го објавува извештајот за технички дефекти кај возилата, којшто важи како еден од…
Користени возила

TUV го објави списокот на најиздржливи и најрасипливи автомобили

Германското здружение за технички преглед за дванаесет месеци собра пет милиони податоци за 224 модели на автомобили. Познавачите ги исчекуваат…
Теми

Смртноста по македонските патишта е иста како во Суринам или Катар

Според последната статистика на Светската здравствена организација, секои 100.000 регистрирани моторни возила во државава во 2013 година одземале по 49…
Пазар

Од Fiesta до Range Rover: Ова се најпродаваните модели во сите класи

Продажните статистики за автомобилите се исто како што парламентарните избори се за демократијата. Кои автомобили се победници во продажбата во…
Теми

Зошто моторите се расипуваат сé почесто?

Бројот на дефекти на моторите е во постојан раст. Причини за тоа се ценовниот притисок врз производителите, но и трендот…
Магазин

Македонија: Три од четири автомобили се постари од 10 години

Според статистиката, дури 75 проценти од нашите автомобили се постари од десет години, додека уделот на возила стари до две…
Теми

Студија на Ford: Возачите во Грција, Шпанија и Италија не сакаат сонце

Нивните плажи привлекуваат милиони туристи секоја година, но жителите најретко се решаваат за сончев покрив во нивните коли. Турците сакаат…
Пазар

Volkswagen со близу 2.000.000 возила за четири месеци

Најголемиот европски производител ја зголеми испораката на возила во првите четири месеци за 5,3 проценти, со испорачани вкупно 1,91 милион…

Откриен е Adblock

Ќе ни помогнете доколку ја исклучите вашиата блокада за реклами

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/automedi/public_html/wp-includes/functions.php on line 3729