издувни гасови

Вести

Fiat Chrysler е следниот во дизел-скандалот во САД

Судовите во САД му кројат високи казни на италијанско-американскиот концерн Fiat Chrysler поради скандалот со лажирањето на вредностите на издувните…
Екологија

Германски еко-активисти: „Запрете ги експериментите на автоиндустријата врз луѓето“

Германските активисти за заштита на животната средина бараат чист воздух и крај на измамите околу издувните гасови. Тие нагласуваат дека…
Вести

Автомобилско лоби финансирало експерименти со издувни гасови врз луѓе

Германски производители на автомобили подржувале истражување во коешто штетното влијание на издувните гасови се тестирало на луѓе. Во експерименти со…
Теми

Топ 10 Најголеми заблуди околу аерозагаденоста во Македонија

Како што граѓаните и институциите стануваат свесни за сериозноста на проблемот со аерозагаденоста, така се чини дека подеднакво се загадуваме…
Теми

Клубот АДАК измери: Германските дизели петпати почисти од француските

Германските марки се на тапет заради зголемената емисија на азотни оксиди од дизел моторите. Политичарите бараат решение, продажбата на дизели…
Без категорија

Шефот на Continental открива зошто производителите мамат за чистотата

Производителите на автомобили масовно ја лажираат емисијата на штетни материи. Неколку гигантски концерни се веќе на тапет, но мамењето се…
Теми

Само два дизела се чисти според еко-тестот на ADAC

Последното тестирање на еколошката подносливост на модели со дизел и бензински мотор од клубот ADAC покажа големи отстапувања од законски…
Екологија

Погонот на автогас неколкукратно почист од дизелот на тестирање во Германија

При тестирање во реални услови, возила со погон на автогас покажаа неколкупати пониско ниво на штетни материи во издувот отколку…
Екологија

Кина воведува построги норми за емисија на штетни материи

Кинеската влада реагира на енормната загаденост на воздухот во земјата и ќе воведе построги норми за емисија на штетни материи…
Теми

Најеколошките автомобили според АДАК: Првото место за BMW i3

Клубот АДАК ја тестираше емисијата на штетни материи кај 45 модели во изминативе три месеци. Притоа важеа многу построги правила…

Откриен е Adblock

Ќе ни помогнете доколку ја исклучите вашиата блокада за реклами

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/automedi/public_html/wp-includes/functions.php on line 3729