ЕУ

Теми

ЕУ ќе забрани палмово масло во биодизелот

Голем дел од биодизелот што се користи во земјите во ЕУ е произведен од палмово масло, иако истото е исклучително…
Пазар

Европа во купувачка еуфорија по хибридни автомобили

Продажбата на хибридни автомобили на европскиот пазар забележа огромен пораст во првото тромесечје. Најмногу нови сопственици на возила со алтернативен…
Вести

ЕУ бара наплата на патарина според емисијата на СО2

Европската Комисија предлага висината на патарината да се наплаќа според емисијата на СО2 за сите видови моторни возила. Оваа мера…
Пазар

ЕУ ја тужи Русија за специјалните давачки за возила од увоз

Европската Унија поднесе тужба против Русија пред Судот на Светската трговска организација поради воведувањето на посебна акциза за возила од…
Вести

ЕУ притиска за пореални вредности за потрошувачката

Европската Унија притиска производителите да даваат пореални вредности за потрошувачката на гориво на возилата. Од 2017 година се планира воведување…

Откриен е Adblock

Ќе ни помогнете доколку ја исклучите вашиата блокада за реклами

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/automedi/public_html/wp-includes/functions.php on line 3729