екологија

Теми

Зомби камиони со стари дизели возат непречено во САД

Производителите се под постојан стрес дека во САД може да ги погоди нов дизел-скандал по оној на Volkswagen. Но, заштитниците…
Екологија

Германски еко-активисти: „Запрете ги експериментите на автоиндустријата врз луѓето“

Германските активисти за заштита на животната средина бараат чист воздух и крај на измамите околу издувните гасови. Тие нагласуваат дека…
Теми

Дебатата за иднината на автомобилизмот започнува од МАНУ

Од врвната македонска научничка институција произлезе студија којашто нуди единствена основа за воспоставување правилни политики во управувањето со автомобилскиот возен…
Екологија

Брисел ги исклучува дизелите со Еуро 1 и Еуро 0

Патнички автомобили, доставни возила и автобуси со дизел мотор и норма Еуро 1 или без Еуро-норма, од следната година немаат…
Вести

ЕУ ја тужи Германија поради загадениот воздух

Брисел може да изрече високи казни против Германија, поради тоа што земјата не успеала доволно да ја намали концентрацијата на…
Совети

Зошто е штетно моторот да се загрева во место

Голем број возачи веруваат дека загревањето во место е добро за моторот, но на тој начин само предизвикуваат опасност од…
Теми

Топ 10 Најголеми заблуди околу аерозагаденоста во Македонија

Како што граѓаните и институциите стануваат свесни за сериозноста на проблемот со аерозагаденоста, така се чини дека подеднакво се загадуваме…
Без категорија

Додека Скопје повторно се души: Во Стразбур само со еколошка вињета

Експертите веќе половина деценија го наоѓаат изворот на отровниот воздух во македонските градови. По теоријата со алуминиумот, последното сознание укажува…
Теми

Клубот АДАК измери: Германските дизели петпати почисти од француските

Германските марки се на тапет заради зголемената емисија на азотни оксиди од дизел моторите. Политичарите бараат решение, продажбата на дизели…
Без категорија

Шефот на Continental открива зошто производителите мамат за чистотата

Производителите на автомобили масовно ја лажираат емисијата на штетни материи. Неколку гигантски концерни се веќе на тапет, но мамењето се…

Откриен е Adblock

Ќе ни помогнете доколку ја исклучите вашиата блокада за реклами

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/automedi/public_html/wp-includes/functions.php on line 3729