горива

Теми

ЕУ ќе забрани палмово масло во биодизелот

Голем дел од биодизелот што се користи во земјите во ЕУ е произведен од палмово масло, иако истото е исклучително…
Вести

Синтетски горива за спас на моторот со внатрешно согорување

Според Матијас Висман, првиот човек на германската автоиндустрија, уште е неизвесно на кој погон ќе му припадне иднината. Моторите со…
Технологија

Оваа постројка произведува дизел од јаглерод диоксидот во воздухот

Во Канада е претставена постројка што го користи јаглерод диоксидот од атмосферскиот воздух за од него да произведе погонско гориво.…
Теми

Мора ли бензинот да се добива од нафта: Кои се алтернативите?

Ценовните шокови на нафтата се чини како да завршија. Но, фосилните горива еден ден ќе завршат. Во лабораториите веќе одамна…
Вести

Во оваа земја 2.100 литри бензин чинат едно евро

Додека тука се радуваме за ниските цени на горивата, во една друга земја можат да ни се изнасмеат за тоа.…
Екологија

Вистината зошто Македонија не го спречува загадувањето од сообраќајот

Еколошки освестените држави со децении го пречистуваат возниот парк, само Македонија го гледа виновникот за отровниот воздух во скарата на…
Производи

Купувањето адитиви за масло е губење пари

Во продавниците за авто прибор се нудат голем број адитиви за масло и гориво што ветуваат поголема моќност или пониска…
Теми

Нафтата може да исчезне побргу од предвиденото

Светските резерви од нафта се смалуваат нагло. Тоа го открива последната студија на една германска консултантска куќа. Новите методи на…

Откриен е Adblock

Ќе ни помогнете доколку ја исклучите вашиата блокада за реклами

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/automedi/public_html/wp-includes/functions.php on line 3729