германија

Екологија

Германски еко-активисти: „Запрете ги експериментите на автоиндустријата врз луѓето“

Германските активисти за заштита на животната средина бараат чист воздух и крај на измамите околу издувните гасови. Тие нагласуваат дека…
Вести

Автомобилско лоби финансирало експерименти со издувни гасови врз луѓе

Германски производители на автомобили подржувале истражување во коешто штетното влијание на издувните гасови се тестирало на луѓе. Во експерименти со…
Вести

Германската индустрија бара експерти за 3D-печат

Автомобилската индустрија е една од главните бранши во коишто наоѓа примена 3D-печатењето. Бројот на новоотворени работни места за специјалисти за…
Вести

Германците ниту со пари не се тераат да возат на струја

Автонацијата не ги заменува тукутака своите бензинци и дизели со електромотор. Субвенцијата за електрични и плагин хибридни автомобили во висина…
Вести

Активисти во Штутгарт сами ќе го блокираат сообраќајот

Германските активисти за заштита на животната средина се заканија дека сами ќе преземат мерки со цел да се намали загадувањето…
Магазин

Германија за дизелите наплаќа до 47% поскапо осигурување

Германските возачи на Mercedes A-Class со дизел мотор треба секоја година да плаќаат каско осигурување што е за двесте евра…
Екологија

Вработените во Daimler користат бесплатен јавен превоз при висока аерозагаденост

Од следниот месец, вработените во Daimler ќе можат да ја користат работничката книшка за бесплатен јавен превоз до фабриките на…
Вести

Вака ги „пакуваат“ погрешно паркираните во Штутгарт

Активисти во германскиот град смислиле соодветна дисциплинска мерка за погрешно паркираните автомобили. Преку ноќ, автомобилите се буквално спакувани во фолија,…
Вести

Audi продолжува со попусти до 10.000 евра на германскиот пазар

На сопствениците на стари автомобили со дизел мотор во Германија повеќе им се исплатува да го вложат автомобилот и да…
Историја

Германија доби храм за обожувателите на Toyota

Еден од првите дилери на Toyota во Германија уште пред четири децении започнал да ја создава збирката којашто со текот…

Откриен е Adblock

Ќе ни помогнете доколку ја исклучите вашиата блокада за реклами

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/automedi/public_html/wp-includes/functions.php on line 3729