воздух

Екологија

Непал забранува автомобили постари од 20 години

Хималајската држава презема строги мерки против загадувањето на воздухот. Од средината на март во Непал се забранува сообраќајот за сите…
Теми

Топ 10 Најголеми заблуди околу аерозагаденоста во Македонија

Како што граѓаните и институциите стануваат свесни за сериозноста на проблемот со аерозагаденоста, така се чини дека подеднакво се загадуваме…
Теми

Ова се 20-те светски метрополи на електрични автомобили

Меѓународниот совет за чист транспорт, меѓу другото заслужен за откривањето на дизел-скандалот во автомобилската бранша, издвојува 20 светски градови со…
Без категорија

Додека Скопје повторно се души: Во Стразбур само со еколошка вињета

Експертите веќе половина деценија го наоѓаат изворот на отровниот воздух во македонските градови. По теоријата со алуминиумот, последното сознание укажува…
Вести

Овој автомобил буквално ја јаде нечистотијата во воздухот

Откако се дозна дека производителите долги години мамеле околу чистотата на своите автомобили, браншата сега поаѓа во одбранбен поход. Специјалистот…
Featured

Што ако имавме почисти автомобили место барокни згради?

Во време кога Македонија штотуку почнува да ја осознава катаклизмичната загаденост на воздухот, се наметнуваат прашања дали истата можеби ќе…
Екологија

Погонот на автогас неколкукратно почист од дизелот на тестирање во Германија

При тестирање во реални услови, возила со погон на автогас покажаа неколкупати пониско ниво на штетни материи во издувот отколку…
Екологија

Кина воведува построги норми за емисија на штетни материи

Кинеската влада реагира на енормната загаденост на воздухот во земјата и ќе воведе построги норми за емисија на штетни материи…
Теми

Европските градови го ограничуваат пристапот за нееколошките автомобили

Десетина европски градови во моментов имаат воведено мерки за намалување на загадувањето на воздухот од сообраќајот, со режим за возење пар-непар.…
Екологија

Франција против смогот со 10.000 евра субвенција за електромобили

Соочувајќи се со најопасниот зимски смог во последната деценија, Франција ги зголемува субвенциите при купување електрични автомобили. За секој дизел…

Откриен е Adblock

Ќе ни помогнете доколку ја исклучите вашиата блокада за реклами

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/automedi/public_html/wp-includes/functions.php on line 3729