биодизел

Теми

ЕУ ќе забрани палмово масло во биодизелот

Голем дел од биодизелот што се користи во земјите во ЕУ е произведен од палмово масло, иако истото е исклучително…
Екологија

Кафе како погонско гориво за лондонските автобуси

Лондонските автобуси почнаа да возат на биодизел произведен од талог од кафе. Биодизелот пристига од еден нафтен гигант, во почетокот…
Вести

Биодизел се користел уште пред 80 години

Годинава се одбележуваат осум децении од откривањето на биодизелот. Во летото 1937 година, францускиот хемичар Жорж Шаван во Белгија регистрира…
Вести

Макпетрол воведе ново дизел гориво со биокомпонента Ултра Дизел Био Џет

По пример на дизел горивото што е стандард во земјите во ЕУ, Макпетрол го понуди новото дизел гориво со 6%…

Откриен е Adblock

Ќе ни помогнете доколку ја исклучите вашиата блокада за реклами

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/automedi/public_html/wp-includes/functions.php on line 3729