биогорива

Теми

ЕУ ќе забрани палмово масло во биодизелот

Голем дел од биодизелот што се користи во земјите во ЕУ е произведен од палмово масло, иако истото е исклучително…
Вести

Макпетрол воведе ново дизел гориво со биокомпонента Ултра Дизел Био Џет

По пример на дизел горивото што е стандард во земјите во ЕУ, Макпетрол го понуди новото дизел гориво со 6%…
Вести

Mercedes тестира со биогориво добиено од слама

Електричните автомобили им го одвлекоа вниманието на производителите од биогоривата. Mercedes повторно се навраќа на темата и тестира со биогорива…
Екологија

Авионите на Air Berlin ќе „возат“ на струја

Цените на керозинот растат, менаџерите бараат алтернатива. Авионите на германската компанија Air Berlin наскоро ќе возат на струја до полетната…

Откриен е Adblock

Ќе ни помогнете доколку ја исклучите вашиата блокада за реклами

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/automedi/public_html/wp-includes/functions.php on line 3729