аерозагадување

Теми

Зомби камиони со стари дизели возат непречено во САД

Производителите се под постојан стрес дека во САД може да ги погоди нов дизел-скандал по оној на Volkswagen. Но, заштитниците…
Екологија

Непал забранува автомобили постари од 20 години

Хималајската држава презема строги мерки против загадувањето на воздухот. Од средината на март во Непал се забранува сообраќајот за сите…
Екологија

Bosch Climo e „чувар“ на чистиот воздух во градовите

Мини-лабораторијата за следење на загаденоста на воздухот на Bosch доби награда за иновација на годината на саемот за потрошувачка електроника…
Екологија

Брисел ги исклучува дизелите со Еуро 1 и Еуро 0

Патнички автомобили, доставни возила и автобуси со дизел мотор и норма Еуро 1 или без Еуро-норма, од следната година немаат…
Екологија

И сопирачките на возилата ослободуваат штетни честички

При секое сопирање со автомобилот се ослободуваат штетни честички од триењето меѓу дисковите и облогите. Еден производител на сопирачки дискови…
Вести

ЕУ ја тужи Германија поради загадениот воздух

Брисел може да изрече високи казни против Германија, поради тоа што земјата не успеала доволно да ја намали концентрацијата на…
Теми

Топ 10 Најголеми заблуди околу аерозагаденоста во Македонија

Како што граѓаните и институциите стануваат свесни за сериозноста на проблемот со аерозагаденоста, така се чини дека подеднакво се загадуваме…
Екологија

ЕУ бара за третина помалку СО2 од автомобилите до 2030 година

Производителите на автомобили мораат да ја намалат емисијата на СО2 за 30 проценти до 2030 година. ЕУ ќе казнува за…
Теми

Ова се 20-те светски метрополи на електрични автомобили

Меѓународниот совет за чист транспорт, меѓу другото заслужен за откривањето на дизел-скандалот во автомобилската бранша, издвојува 20 светски градови со…
Без категорија

Додека Скопје повторно се души: Во Стразбур само со еколошка вињета

Експертите веќе половина деценија го наоѓаат изворот на отровниот воздух во македонските градови. По теоријата со алуминиумот, последното сознание укажува…

Откриен е Adblock

Ќе ни помогнете доколку ја исклучите вашиата блокада за реклами

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/automedi/public_html/wp-includes/functions.php on line 3729