аерозагаденост

Теми

Зомби камиони со стари дизели возат непречено во САД

Производителите се под постојан стрес дека во САД може да ги погоди нов дизел-скандал по оној на Volkswagen. Но, заштитниците…
Екологија

Непал забранува автомобили постари од 20 години

Хималајската држава презема строги мерки против загадувањето на воздухот. Од средината на март во Непал се забранува сообраќајот за сите…
Екологија

Bosch Climo e „чувар“ на чистиот воздух во градовите

Мини-лабораторијата за следење на загаденоста на воздухот на Bosch доби награда за иновација на годината на саемот за потрошувачка електроника…
Вести

Активисти во Штутгарт сами ќе го блокираат сообраќајот

Германските активисти за заштита на животната средина се заканија дека сами ќе преземат мерки со цел да се намали загадувањето…
Екологија

Брисел ги исклучува дизелите со Еуро 1 и Еуро 0

Патнички автомобили, доставни возила и автобуси со дизел мотор и норма Еуро 1 или без Еуро-норма, од следната година немаат…
Екологија

И сопирачките на возилата ослободуваат штетни честички

При секое сопирање со автомобилот се ослободуваат штетни честички од триењето меѓу дисковите и облогите. Еден производител на сопирачки дискови…
Вести

ЕУ ја тужи Германија поради загадениот воздух

Брисел може да изрече високи казни против Германија, поради тоа што земјата не успеала доволно да ја намали концентрацијата на…
Теми

Топ 10 Најголеми заблуди околу аерозагаденоста во Македонија

Како што граѓаните и институциите стануваат свесни за сериозноста на проблемот со аерозагаденоста, така се чини дека подеднакво се загадуваме…
Екологија

ЕУ бара за третина помалку СО2 од автомобилите до 2030 година

Производителите на автомобили мораат да ја намалат емисијата на СО2 за 30 проценти до 2030 година. ЕУ ќе казнува за…
Featured

Дизелите чмајат на германските плацеви, ни претстои ли нова инвазија загадувачи?

Користените автомобили со дизел мотор од постарите годишта веќе со месеци не можат да најдат нов сопственик на плацевите во…

Откриен е Adblock

Ќе ни помогнете доколку ја исклучите вашиата блокада за реклами

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/automedi/public_html/wp-includes/functions.php on line 3729