Хамбург нарача 16 електрични автобуси Mercedes eCitaro

Во приградскиот јавен превоз во Хамбург од крајот на годинава ќе бидат вклучени 16 електрични автобуси Mercedes eCitaro. Изработени по посебна нарачка, автобусите со погон на струја имаат неколку впечатливи детали во каросеријата, а поседуваат и напредна опрема во патничкиот простор. Сите автобуси се опремени со максималниот број од 12 батериски пакети, со вкупен капацитет … Продолжи со читање Хамбург нарача 16 електрични автобуси Mercedes eCitaro