Швајцарски превозници тестираат електрични камиони на Mercedes

Две големи компании од Швајцарија добија на пробно возење Mercedes eActros. Електричниот камион со полни батерии минува до 200 километри, повеќе од вообичаената дневна тура. Две превозни компании од Швајцарија го започнаа пробниот период со Mercedes eActros. Еден примерок од камионот на батерија е кај превозникот Camion Transport, додека вториот вози за синџирот супермакети Migros. … Продолжи со читање Швајцарски превозници тестираат електрични камиони на Mercedes