Пазар

пазар

Mercedes го зголемува водството пред BMW и Audi

Mercedes во првите девет месеци од годинава продал 1,7 милион возила или за 12 проценти повеќе отколку лани. Напредокот на…

Само три автомобили имаат станато „милионери“ за една година

На целиот светски пазар постојат само три автомобили што за една година се имаат продадено во повеќе од еден милион…

Tesla Model 3 запнува во производството

Електричниот автомобил когошто го чекаат близу половина милион возачи, уште нема фатено залет. Место 1.500, во третиот квартал се произведени…

Tesla Model 3 се продава подобро од најоптимистичките очекувања

Пазарните аналитичари предвидуваат дека калифорнискиот електро специјалист во следната година ќе продаде 120.000 примероци од Tesla Model 3. Според повеќе…

Кина останува водечки пазар за електрични автомобили

Кина го зголемува своето водство како најголем светски пазар за електрични автомобили. Но, интересот за чистиот погон расте и во…

Lotus постигна фантастична продажба – и конечно профит

Шесткратно зголемување на продажбата во Северна Америка и плус од 60% во Европа. Постојаното лансирање специјални серии модели на Lotus…

Toyota и Mazda градат заедничка фабрика во САД

По две години од склучувањето на соработката, Toyota и Mazda го прават првиот заеднички чекор. Нова фабрика во САД против…

Tesla Model 3 буквално растура: По 2.000 нарачки секој ден

Додека Германците уште се лажат дека дизелот е чист, а Peugeot и Opel се надеваат дека две трети места прават…

Volkswagen, Skoda и Seat од иста фабрика во Алжир

Концернот Volkswagen гледа голем иден пазар во Африка и ја отвори фабриката во Алжир. Таму заеднички ќе се произведуваат возила…

За пет месеци продадени 40 милиони автомобили низ светот

Во првите пет месеци од годинава низ светот се продадоа повеќе автомобили отколку во истиот период лани. На првото место…

Откриен е Adblock

Ќе ни помогнете доколку ја исклучите вашиата блокада за реклами