Историја

историја

Audi што требаше да биде Mercedes

Поглавјето трае до 1-ви јануари 1965 година, кога Volkswagen ја откупува главнината од акциите на Daimler-Benz во Auto Union. Но,…

Alfa Romeo владее на сцената на олдтајмери во Јапонија

Јапонските олдтајмери сé почесто се појавуваат на светската сцена на автомобилската класика и на престижот. Пред две години, во Кјото…

Француското трио што се прослави со комфорот пред 50 години

Ова трио модели има најголема заслуга за градењето на имиџот на француските автомобили како комфорни крстосувачи. На Peugeot 504, Renault…

Ford Escort одбележува 50 години од премиерата

Кога првата генерација на Ford Escort се појави на пазарот во август 1968 година, автомобилската сцена веднаш му го припиша…

Добрите марки не исчезнуваат: Култот на Saab посилен од кога било

Saab требаше да биде исчезнат уште одамна, откако шведскиот производител објави стечај пред седум години. Тоа како да ги поттикна…

Камионите се подобри олдтајмери

Мала е веројатноста дека од гаража во соседството ќе ѕирне совршено сочуван камион олтајмер, но затоа е поголемо уживањето кога…

Вака изгледаа теренците на Skoda пред 70 години

Автомобилскиот концепт без когошто не може да се замисли денешната улична слика, Skoda го владееше пред повеќе од седум децении.…

Олдтајмери вредни 20 милиони евра бараат нови сопственици на Техно Класика

Преку 100 олдтајмери од сите временски периоди ќе се појават на наддавањето во рамките на Техно Класика Есен во претстојниот…

Швајцарец е заслужен за првите нарачки од Porsche пред 70 години

Малку е познато дека производството на Porsche 356 немаше да стартува без Рупрехт фон Зенгер. Швајцарецот во 1948 година ги…

Audi 100 почна да вози пред половина век

Додека новата генерација на Audi A6 доживува премиера во Женева, нејзиниот далечен предок Audi 100 се подготвува да се појави…

Откриен е Adblock

Ќе ни помогнете доколку ја исклучите вашиата блокада за реклами

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/automedi/public_html/wp-includes/functions.php on line 3729