Екологија

екологија и алтернативни погони

Bosch Climo e „чувар“ на чистиот воздух во градовите

Мини-лабораторијата за следење на загаденоста на воздухот на Bosch доби награда за иновација на годината на саемот за потрошувачка електроника…

Вработените во Daimler користат бесплатен јавен превоз при висока аерозагаденост

Од следниот месец, вработените во Daimler ќе можат да ја користат работничката книшка за бесплатен јавен превоз до фабриките на…

Електрични камиони носат делови до фабриките на BMW

Откако во јули 2015 година беше направен пионерскиот чекор со 40-тонскиот камион со погон на батерии, во возниот парк на…

Најеколошкото гориво: Водород од сончева енергија

Енергетиката се подготвува за масовно користење на водородот во сообраќајот и во производството на топлинска енергија. Тоа може да се…

Брисел ги исклучува дизелите со Еуро 1 и Еуро 0

Патнички автомобили, доставни возила и автобуси со дизел мотор и норма Еуро 1 или без Еуро-норма, од следната година немаат…

Кафе како погонско гориво за лондонските автобуси

Лондонските автобуси почнаа да возат на биодизел произведен од талог од кафе. Биодизелот пристига од еден нафтен гигант, во почетокот…

И сопирачките на возилата ослободуваат штетни честички

При секое сопирање со автомобилот се ослободуваат штетни честички од триењето меѓу дисковите и облогите. Еден производител на сопирачки дискови…

Водородниот погон ќе отвори 30 милиони работни места

Преѓањето на водородниот погон бара масовно инвестирање, но светот веќе вложува огромни средства и во нафтата и гасот – преку…

Сојата е добра и за нашите автомобили

Во преку 18 милиони возила на Ford кои се произведени во северноамериканските фабрики се вградени седишта со пена врз база…

ЕУ бара за третина помалку СО2 од автомобилите до 2030 година

Производителите на автомобили мораат да ја намалат емисијата на СО2 за 30 проценти до 2030 година. ЕУ ќе казнува за…

Откриен е Adblock

Ќе ни помогнете доколку ја исклучите вашиата блокада за реклами

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/automedi/public_html/wp-includes/functions.php on line 3729