Против досада

Пристигна пошта во багажникот на автомобилот

Поштенското сандаче доби тркала, мини-марката smart тестира нова услуга

Услугите се новиот бизнис на производителите на автомобили. Марката smart испробува како пазарот ќе реагира на можноста за достава на пошта во багажникот на автомобилот.

Логистиката е зборот што им го отвора апетитот на производителите на автомобили. Тие ги користат моќта и имиџот за да понудат нови или видоизменети услуги на пазарот. Марката со малечките автомобили на Daimler започна пилот-проект за достава на пошта во багажникот. Проектот се одвива во неколку германски градови, во соработка со локална служба за достава.

Сопственикот на возилото може да ги нарачува речиси сите производи од секоја продавница. По нарачката, тој го одредува местото и времето за достава на пратката. По успешниот старт во Штутгарт лани, услугата моментно е достапна и во Келн, Бон, Берлин и Хамбург. Досега се извршени над илјада испораки. Услугата е бесплатна, секако под услов да се поседува smart.

Целата постапка се одвива преку мобилна апликација

При нарачката преку интернет, клиентот ја наведува „адресата“ на својот smart. Кога пакетот ќе присигне во магацинот на службата за достава, тој добива известување на телефонот. Преостанува уште да се постави датумот и периодот од денот, како и локацијата на возилото.

Во следниот чекор, корисникот генерира овластување за пристап без клуч, за поштарот да ја остави пратката во возилото. Багажникот може да се отвори само еднаш и само во зоната што сопственикот ја одредил претходно. За услугата да биде достапна, возилото мора да поседува „конективити-бокс“.

По испораката, багажникот повторно се заклучува дигитално. Сопственикот на smart добива известување дека доставата е извршена успешно.

Ознаки
loading...

Слични објави

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Откриен е Adblock

Ќе ни помогнете доколку ја исклучите вашиата блокада за реклами

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/automedi/public_html/wp-includes/functions.php on line 3729